top of page

Ce se intampla cand versi lichide in interiorul laptopuilui?

Multi utilizatori de laptopuri au patit acest tip de accident, fie din cauza lor fie din cauze externe. Este vorba despre varsarea lichidelor in interiorul laptopului iar cand spunem in interior ne referim la varsarea lichidelor pe tastatura laptopului.

Odata ce ai varsat cana cu cafea pe tastatura, lichidul se va infiltra in interior, mai incet sau mai rapid. Rapiditatea cu care lichidul va trece de folia tastaturii si va ajunge la placa de baza, depinde si de timpul dumneavoastra de reactie si cum abordati acest accident in primele secunde de la intamplare.

Pentru a salva laptopul va trebui sa il opriti imediat, sa il scoateti din priza, sa inlaturati bateria si sa folositi un prosop de bumbac pentru a absorbi cat mai mult lichid de pe tastatura. Nu folositi feon sau surse de caldura pentru uscarea lichidului ci apelati cat mai repede posibil la un service de laptopuri pentru curatarea lichidului din laptop!

Ce urmari are varsarea lichidelor in laptop? Prima urmare inevitabila este defectarea tastaturii. Daca reusiti sa salvati laptopul fara ca placa de baza, procesorul sau cipul video sa fie afectate de lichid, fiti siguri ca tastatura nu va putea fi salvata.

Chiar si asa, doar cu tastatura laptopului defecta si tot veti putea considera ca ati scapat ieftin in urma unui astfel de accident.

Desigur, urmarile pot fi si mai grave iar daca lichidul nu este inlaturat in totalitate, va afecta componentele importante mai devreme sau mai tarziu. Cele mai periculoase lichide sunt cele dulci, acestea avand un efect de corodare a circuitelor de pe placa de baza a laptopului ce apare mult mai repede decat in cazul apei de exemplu. Odata afectata placa de baza fie veti plati multi bani pentru serviciul de reparatie placa de baza laptop sau pentru o placa de baza noua. Curatand laptopul in totalitate imediat dupa ce s-a intamplat accidentul, veti mari sansele de a salva laptopul.

bottom of page