top of page

Vrei mai multa memorie ram? Uite ce trebuie sa stii!

Daca iti doresti mai multa memorie ram pentru laptopul tau tebuie sa stii ca este posibil sa ramai doar cu dorinta intrucat nu toate laptopurile au posibiliatea de a mari capacitatea memoriei ram.

Tot ce trebuie sa faci este sa aflii daca laptopul tau poate fi upgradat la nivel de memorii ram si ce tip de memorie ram foloseste laptopul tau.

Nu cumpara niciodata memorii ram fara sa te asiguri ca vor fi compatibile cu laptopul tau iar pentru a afla cu certitudine acest lucru, iti recomandam sa cauti pe internet, in special pe site-ul producatorului laptopului tau si sa gasesti informatiile legate de tipul memoriei ram si capacitatea maxima suportata de placa de baza montata pe modelul tau de laptop. Este posibil ca tu sa cumperi memorie ram ddr3 cand in realitate laptopul tau este compatibil si functioneaza doar cu memorii ram ddr2 laptop.

Daca acest research ti se pare prea complicat si nici nu esti foarte priceput la componente de laptop si la laptopuri in general, cel mai bine este sa apelezi direct la un service de laptopuri carora sa le transmiti ca doresti upgrade la memoria ram. Totusi, pentru ca cei de la service sa te poata ajuta, va trebui sa cunosti producatorul si modelul laptopului tau. Asta nu ar trebui sa fie prea complicat insa daca intampinati probleme la indentificarea producatorului sau a modelului, veti gasi aceste informatii pe laptop, fie langa tastatura, fie pe capacul de pe dosul laptopului.

Cei de la service iti vor confirma daca se poate face upgrade de memorie in baza informatiilor furnizate de catre tine.

Un alt aspect important este legat de distributia memoriei ram in laptopul dvs . Sa presupunem ca aveti un laptop cu capacitate maxima de 4 gb iar dvs aveti montat pe laptop 2gb de ram. Este posibil ca acesti 2 gb de memorie ram sa fie repartizati pe cate 2 module distincte, fiecare de cate 1gb. In aceasta situatie, pentru a face upgrade la 4gb va trebui sa cumparati 2 module de 2gb si sa le inlocuiti pe cele de 1gb. Practic sunteti constransi sa achizitionati 2 placute de memorie ram in loc de una insa partea buna este ca puteti primi bani pentru cele 2 placute de memorie ram de cate 1 gb care vor ramane in plus, cele pe care le-ati avut montate pe laptop pana la momentul upgrade-ului.

bottom of page