top of page

Curatare interna a laptopului este mai importanta decat cea externa!

Curatare interna a laptopului este mai importanta decat cea externa!

Multi utilizatori de laptopuri pun mai mult accentul pe curatarea externa a laptopului, aceasta insemnand curatarea carcasei, display-ului si a tastaturii.

Totusi, curatarea interna ar trebui sa primeze atunci cand vine vorba de intretinerea laptopului, asta pentru ca lipsa curatarii interne a laptopului, in mod regulat, duce la defectarea echipamentului in cele din urma.

Componentele interne din laptop degajeaza caldura, care este evacuata prin gurile de aerisire ale laptopului. Cu timpul, aceste guri de aerisire incep sa se blocheze cu praf, scame, impuritati. Chiar daca mediul in care folosim laptopul, nu pare plin de praf si scame, acestea sunt peste tot si laptopurile sunt cunoscute petnru ca atrag scamele si praful prin acele fante de aerisire.

Toate aceste depuneri vor bloca partial sau total evacuarea aerului cald iar folosirea indelungata a laptopului in aceste conditii, va duce la defectarea iremediabila a acestuia.

Ce se intampla de fapt? Temperaturile mari dezvoltate in interiorul laptopului si neevacuate, ajung sa dezlipeasca piesele de pe placa de baza, in special cipul video, care este predispus la aceasta dezlipire, in conditii de temperaturi ridicate.

Odata dezlipit, cipul nu va mai functiona si fie veti plati pentru relipiera lui(situatie in care laptopul nu va mai functiona pera mult) fie cumparati un alt cip video nou pe care il relipiti pe placa de baza (tine mai mult dar poate costa cat valoarea laptopului)

Cum evitam? Pentru a evita toate aceste probleme care pot aparea in timp la laptopul dvs din cauza caldurii, duceti laptopul la curatare cel putin o data pe an. Curatarea va va asigura un sistem de racire si evacuare a caldurii perfect functional si dvs aveti garantia ca laptopul nu se va defecta de la temperaturile mari si va functiona si mai bine. Curatarea laptopului costa intre 50 si 100 de lei, depinde de service-ul pe care il alegeti si de orasul in care locuiti. Eu am curatat laptopul la Goldet Service Calculatoare si laptopuri iar tehnicianul care s-a ocupat de laptopul meu, mi-a aratat scamele scoase din laptopul meu si mi-a spus ca daca as mai fi asteptat cateva luni, laptopul s-ar fi defectat. Am platit 75 de lei pentru curatare laptop completa si pentru inlocuirea pastei termoconductoare de la procesor si GPU. Alegeti pasta termica ce contine argint fiinda este mai buna decat cea clasica si nu uitati ca trebuie sa il curatati in fiecare an.

bottom of page