top of page

Cat de mult putem prelungi durata de viata a bateriei laptopului?


Cat de mult putem prelungi durata de viata a bateriei laptopului?

Bateria unui laptop, este menita sa dureze un anumit timp. Acest timp nu este calculat in ani ci in cicluri de incarcare si descarcare. Atunci cand numarul de cicluri pentru o anumita baterie, a fost atins, bateria va mai functiona insa capacitatea ei de stocare a curentului necesar pentru alimentarea laptopului, va scadea aproape de zero.

Ce putem face insa, este sa prelungim durata de viata a bateriilor de laptop prin intretinerea corecta a acestora, inca de la prima utilizare.

Pentru inceput, la prima utilizare va trebui sa formatam corect bateria. Pentru aceasta va trebui sa pornim laptopul si sa il folosim pana bateria se descarca undeva la 5-10%. Dupa aceasta, cuplati incarcatorul laptopului si incarcati bateria pana la 100%.

Va trebui sa fiti atenti atunci cand descarcati bateria pentru ca aceasta sa nu scada la 0%. Este foarte important acest aspect intrucat astfel formatarea nu s-ar face corect iar capacitatile bateriei de stocare ar putea fi afectate.

Dupa formatarea initiala va trebui sa repetati acest procedeu in fiecare luna. Nu este recomandat sa lucrati cu incarcatorul laptopului conectat in permanenta. Pentru a evita neplacerile va trebui sa folositi laptopul doar pe baterie o data la cateva zile. De asemenea puteti sa folositi din cand in cand laptopul cu bateria scoasa si doar cu incarcatorul cuplat.

Pentru a proteja o baterie de laptop, va recomandam sa fiti atenti ca aceasta sa nu fie supusa unor temperaturi extreme, prea rece sau prea cald, situatii ce pot surveni in mai multe circumstante. Daca simtiti ca bateria este foarte incinsa, stingeti laptopul si inlaturati bateria dupa care folositi laptopul fara baterie, pana aceasta se raceste.temperaturi extreme, prea rece sau prea cald, situatii ce pot surveni in mai multe circumstante. Daca simtiti ca bateria este foarte incinsa, stingeti laptopul si inlaturati bateria dupa care folositi laptopul fara baterie, pana aceasta se raceste.

bottom of page