top of page

De ce sa alegem un SSD in loc de HDD?

Daca veti inlocui clasicul hard disk din laptopul dumneavoastra cu un SSD (Solid State Drive) atunci veti simti cu adevarat diferentele dintre cele doua dispozitive de stocare externe. Ambele au acelasi rol si puteti folosi laptopul cu hdd dar si cu ssd, acesta din urma fiind montat in locul unitatii optice. Daca doriti sa renuntati definitiv la HDD laptop atunci veti monta SSD-ul pe locul hard diskului.

Cele doua dispozitive de stocare folosesc tehnologii diferite de aici si avantajul unui SSD, care foloseste memorii flash ca principala sursa de stocare a datelor fata de un hard disk ce foloseste discuri si capete de citire a discurilor.

Datele sunt scrise si citite mai rapid in si din memoriile flash ale unui SSD fata de platanele unui HDD, de aici si rapiditatea cu care veti executa comenzi si veti rula programe.

O alta caracteristica extrem de importanta este legata de rezistenta in timp a SSD-urilor, rezistenta care poate depasi chiar si 10 ani. Un hard disk nu va ajunge niciodata la o asemenea durata de viata ba chiar mai mult exista riscul ca acestea sa se defecteze la doar cateva zile sau saptamani de la achizitie.

Un mare impediment in alegerea unui SSD o reprezinta costul de achizitie, considarabil mai mare ca a unui hard disk si capacitatea de stocare mai redusa fata de posibiltiatile oferite de un hard disk!

bottom of page